839

Oficial. Rusia si-a alipit doua teritorii noi. Crimeea si orasul Sevastopol devin parti ale Federatiei Ruse

politica, vladimir putin

Autoritatile de la Kremlin au semnat un document in care si-au dat acordul pentru alipirea peninsulei Crimeea si orasului Sevastopol la Federatia Rusa. Actul a fost semnat de Vladimir Putin si reprezentantii autoritatilor din Crimeea si Sevastopol Vladimir Constantinov si Serghei Oxionov.

Inainte de ceremonia de semnare presedintele Rusiei Vladimir Putin a sustinut un discurs in care mentioneaza ca Crimeea este pamant rusesc.

"17 martie in Crimeea a fost desfasurat un referendum absolut legal, peste 96% din cetateni au fost pentru alipirea regiunii la Federatia Rusa" a spus Putin. El a mai facut referire si la datele istorice, mentionand ca in Crimeea se afla mormintele soldatilor rusi si locul de baza al flotei rusesti.

Putin a mai mentionat faptul ca in Crimeaa vor fi 3 limbi oficiale: rusa, ucraineasca si tatara. Totodata, el a mai specificat faptul ca Crimeea din greseala a fost trecuta in componenta Ucrainei, iar oamenii de acolo "nu au fost intebati daca isi doresc acest lucru: doar au fost pusi in fata factului".

Tot azi, presedintele rus a cerut puterilor publice ruse (Guvernului si Parlamentului) sa aprobe un astfel documentul. 

sursa: protv.md

0