2478

"Sunt viu. În curând mă voi întoarce în Kiev". Viktor Ianukovici despre criza din Ucraina

sunt viu, ukraina

Președintele demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a negat zvonurile apărute în presa precum că ar avea probleme de sănătate. El spune că este viu și se simte bine, însă privește cu regret ceea ce se întâmplă în Ucraina.

"Referitor la zvonurile care au apărut de curânt în presă, vreau să informez că sunt viu, însă nu pot zice că mă simt bine, pentru că nu pot să privesc ceea ce se întâmplă în Ucraina. În țară activează grupare care au luat cu forța puterea de la Kiev. În Kiev se face un dezmat total, formele de ordine sunt demise din funcție, la fel și alți funcționari publici".

Despre noua putere de la Kiev, Ianukovici susține că puterea a fost luată ilegal, iar noii guvernanți sunt doar o grupare criminală, care dorește să înceapă un război civil. "Vreau să amintesc că rămân unicul președinte legal al Ucrainei. Nimeni nu m-a destituit din funcție. Sunt viu", a spus Ianukovici.

Acesta a făcut referire și la implicarea occidentului în criza din țara vecină, menționând că "occidentul ar acoperi acțiunile ilegale ale opoziției". "Nu a mai rămas mult de așteptat. Mă întorc în Kiev. Alegerile parlamentare care sunt preconizate sunt ilegale, nu se conformeazî Constituției", a punctat el.

Totodată, el a preconizat că în timpul apropiat Ucraina ar putea intra într-un colaps economic, iar vinovat de acest lucru ar fi doar opoziția, nu el.

sursa: inprofunzime.md

0