1053

Conferință de presă Leancă - Ponta: Lucrările la gazoductul Iași-Ungheni sunt extrem de avansate

Conferință de presă Leancă - Ponta: Lucrările la gazoductul Iași-Ungheni sunt extrem de avansate

Victor Ponta și Iurie Leancă 
Foto: gov.md 

Lucrările la gazoductul Iași-Ungheni sunt extrem de avansate. Afirmația aparține prim-ministrului României, Victor Ponta, aflat în vizită la Chișinău. Cu toate acestea, oficialul român a evitat să spună când vor fi încheiate aceste lucrări, menționând că trebuiesc respectate toate procedurile europene, informează Agora.md, citat de UNMEDIA.

„Lucrările la gazoduct sunt extrem de avansate. Pe zona României ele s-au finalizat. Se finalizează și de partea Republicii Moldova și subtraversarea. Ne-am ținut de cuvânt. Nu am venit cu mâna goală. Am venit cu ordinul de plata. 1,2 milioane de euro achitate pentru construcția României la ceea ce s-a lucrat deja pe teritoriul Moldovei. Ne vom achita toate obligațiile referitoare la construcția acestui gazoduct. După îndeplinirea tuturor procedurilor solicitate de standardele europene, vreau să vedem acest gazoduct și folosit nu doar construit”, a declarat Ponta. 

Nici prim-ministrul Iurie Leancă și nici omologul său Victor Ponta nu a enunțat o dată exactă când ar putea fi încheiate lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni. 

„Subtraversarea trebuie finalizată până pe 15 aprilie. Pentru optimizarea gazoductului trebuie îndeplinite procedurile europene, care sunt bune dar nu întotdeauna cele mai rapide”, a menționat Victor Ponta. 

Amintim că în noiembrie anul trecut Guvernele celor două state au aprobat decizia ca autoritățile române să acorde un ajutor financiar nerambursabil care să acopere o parte din cheltuielile pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni pe teritoriul țării noastre. Suma totală este de peste cinci mln de euro și face parte din cele 100 de mln de euro promise de România în anul 2010. 

0