764

Hoholii s-au trezit din beția sărbătorilor de iarnă și s-au îngrozit de ce au făcut!

Ucraina va începe „urgent” negocierile cu UE pentru acordul de comerţ liber pe care a refuzat până acum să-l semneze la presiunea Rusiei Ucraina va începe în scurt timp negocierile pentru un acord de asociere cu Uniunea Europeană şi pentru crearea unei zone de comerţ liber, a afirmat premierul Ucrainei Mykola Azarov, citat de Novinite.
„Cu partenerii noştri europeni vom discuta fapte şi cifre. Dar nu trebuie să ignorăm riscurile”, a spus astăzi Azarov la o şedinţă cu miniştrii. Premierul ucrainean a cerut ca pregătirile necesare pentru semnarea acordului să se facă „într-o perioadă foarte scurtă”.
Demonstranţi ucraineni pro-UE şi-au exprimat timp de mai multe săptămâni nemulţumirea faţă de refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna acordul strategic cu UE.  Valul de demonstraţii în favoarea integrării Ucrainei în UE a pornit în 21 noiembrie, după ce preşedintele Ianukovici s-a răzgândit la presiunile Moscovei să mai semneze acordul de asociere cu UE. De atunci Ianukovici a căutat să formeze legături mai strânse cu Rusia. Ucraina a oprit deja achiziţiile de gaze din Europa, iar unicul furnizor va fi Rusia, care oferă cele mai mici preţuri, a declarat ministrul ucrainean al Energiei, Eduard Stavitski. Ucraina a cumpărat în ultimii doi ani gaze din Polonia şi Ungaria şi era pe cale să încheie un alt acord cu Slovacia, în încercarea reducerii dependenţei de livrările Rusiei, pe fondul tensiunilor generate de politica anterioară a Ucrainei de apropiere economică de Europa.
0