1119

Traian Basescu: "2014 sa fie anul in care sa afirmam deschis ca Moldova este pamant romanesc"

Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara, la intrarea in restaurantul unde a petrecut Revelionul, ca isi doreste ca anul 2014 sa fie "anul in care sa afirmam deschis ca Moldova este pamant romanesc", informeaza Mediafax.

Seful statului a mai spus ca Moldova nu a aparut odata cu Pactul Ribbentrop-Molotov.

"Mi-as dori ca nu numai cativa politicieni, dar si romanii sa gandeasca la relatia noastra viitoare cu Moldova", a spus presedintele Traian Basescu.

El a aratat ca, din punctul sau de vedere, 2014 trebuie sa fie "anul in care sa afirmam cinstit si deschis ca Moldova este pamant romanesc si ca nu s-a nascut odata cu pactul Ribbentrop-Molotov aceasta tara, ci are o istorie, cultura, limba, legate de Romania si de poporul roman".

Presedintele Basescu a facut aceasta declaratie in contextul in care vorbea despre ce isi doreste in anul 2014.

Aflat la Bucuresti, Leanca a afirmat, la Antena 3, ca declaratii de genul celor ale presedintelui Basescu privind unirea cu Romania creeaza probleme suplimentare si si-a exemplificat afirmatia prin faptul ca, imediat dupa ce presedintele a lansat aceasta idee, au existat pozitii din partea minoritatii gagauze din sudul Moldovei, precum si din partea Dumei rusesti privind o consolidare militara.
0