898

Traian Băsescu despre hotărârea Curții Constituționale a Republicii Moldova


 
Președintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, în urma deciziei de a recunoaște limba română drept limbă de stat în Republica Moldova, că implicațiile acestei hotărâri sunt ”extrem de profunde”. 

”Prin decizia de astăzi (n.r. joi) a Curții Constituționale a Republicii Moldova s-a stabilit că limba oficilă este limba română. E un act de dreptate față de actul de independență al Rep Moldova, față de istoria cetățenilor și un act de dreptate față de cei din Rep Moldova care se simt români. Implicațiile sunt profunde”, a afirmat Băsescu.

”În Uniunea Europeană vom fi două state care au limba oficială limba română. Implicațiile hotărârii Curții Constituționale a Republicii Moldova sunt extrem de profunde pentru că se pune capăt încercării de mistificare a unor adevăruri culturale și istorice din Rep Moldova”, a precizat el.

”Sper ca toate statele democratice să ia notă rapid de hotărârea CC a Rep Moldova. E una din cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani. Mulțumesc și inițiatorilor și judecătorilor constituționali din Rep Moldova”, a mai spus președintele.
 
Declaratiile Presedintelui Basescu in videoclipul de la adresa: 
Traian Băsescu: Implicațiile hotărârii Curții Constituționale a Republicii Moldova sunt extrem de profunde (VIDEO)
 


0