1609

Пятая колонна — вредители Республики Молдова

Catană: Comuniştii acţionează împotriva intereselor R. Moldova

.
 

.
Analistul politic Vitalie Catană a acuzat vineri Partidul Comuniştilor că acţionează împotriva intereselor Republicii Moldova.
.
El s-a referit în acest sens la intenţia autorităţilor de a instala puncte migraţionale de-a lungul Nistrului, proiect criticat dur de comunişti, dar care este absolut necesar, inclusiv pentru stoparea contrabandei care aduce prejudicii enorme bugetului, a declarat Catană pentru un post TV.
.
„Imediat ce autorităţile au vorbit despre introducerea posturilor dea lungul Nistrului, PCRM a început să strige că este încălcarea drepturilor transnistrenilor, chiar dacă nu este deloc aşa. Comuniştii se comportă aşa că acolo unde trebuie introdusă ordinea ei acţionează invers şi împotriva intereselor Republicii Moldova”, potrivit lui Catană.
.
Expertul a menţionat că din cauza contrabandei din regiunea de est a Republicii Moldova, bugetul suportă pierderi de sute de milioane, mai mult decât ar fi pierderile în urma embargoului impus de Rusia.
.

În opinia analistului, PCRM a acţionat împotriva intereselor Republicii Moldova şi în cazul embargoului. El a admis că Rusia a luat această decizie inclusiv în urma intervenţiilor PCRM. În acest sens, el a făcut referire la o vizită recentă a comunistului Mark Tkaciuk la Moscova. „Tkaciuk, din anumite surse, a fost la Moscova. Iar noi ştim cine este Mark Tkaciuck. Se formează impresia că au fost acolo pentru a obţine acest embargo”, a declarat el.
.
Expertul a criticat şi propunerea comuniştilor de a fi naţionalizată Banca de Economii. El a arătat că naţionalizarea ar însemna ca din bugetul de stat să fie alocat peste un miliard de lei, ceea ce ar însemna neachitarea plăţilor sociale. Potrivit lui Catană, cea mai bună soluţie ar fi privatizarea BEM. „Problema nu trebuie să fie rezolvată din contul statului. Nu trebuie rezolvată din contul bugetului şi buzunarele oamenilor. Trebuie să fie privatizată. Nu vreau ca această bancă din nou să fie furată. Dar privatizarea trebuie să fie transparentă cu participarea unor bănci serioase”, a declarat Catană.
.
 
 politik.md

0