778

"Dorin Chirtoaca inaugureaza astazi un nou monument la Botanica"

”Primaria Chisinau inaugureaza astazi un nou monument la intersectia bd. Dacia cu Traian. Monumentul se numeste “Ghereta neconuscutului”. Responsabilii primariei spun ca la aceasta intersectie a fost format deja un cartier de gherete, cu autorizatia institutiei, dar s-au pomenit ca proprietarii sunt necunoscuti si nu au pe cine soma sa le demoleze, fapt pentru care au decis sa puna acolo si un monument, sa arate bine”, aceasta a fost gluma din dimineața zilei de astazi.

Cateva ore in urma Constantin Tanase a scris: ”Tot mai insuportabil și mai nesuferit Chișinaul meu cel drag: buticuri peste buticuri, monstruozitați de plastic gen PRODUSE, DULCIȘOR, ZOLUȘKA, LOMBARD, SCHIMB VALUTAR ș.a., trotuare pline de vechituri puturoase scoase la vanzare,țarance alineate pe sub garduri care-și propun branza și lapte „direct de la producator”, mașini parcate pe trotuare, mormane de sticle de bere langa banci, pungi de plastic pe care le ridica vantul in sus, putoare de la containerele cu gunoaie la intrarea in blocuri, muzica „blatnaia” data la maximum… Așa arata azi „capitala” R. M.! Ați mai vazut o asemenea capitala prin Europa!?”.

La intersecția bd. Dacia cu Traian chiar este deja un cartier intreg de gherete. Am trecut pe acolo pe data de 24 iulie 2013. Am mai fost pe acolo vreo doi ani in urma. Arata altfel acea intersec?ie, era fara gherete și parca, daca-mi amintesc bine, a fost și Chirtoaca, ”luptandu-se” cu o macara. De atunci a uitat și tot arunca vina pe instanța de judecata.

La ce a adus acest Chirtoaca intregul oraș este de plans, atat pentru locuitorii cu viza de reședința, cat și pentru ceilalți care nu au viza de reședința, deoarece capitala-i reprezinta, pentru ca este fața Moldovei.

Nu știu la ce se uita delegațiile straine pana cand ajung la Cricova și la ce atrag atenție fel de fel de emisari, pentru ca in Chișinau dai cu capul de o ghereta și cu ochii deschiși, nu doar inchiși.

Am mai scris ca gheretele in capitala se autorizeaza de Primariei, iar terenul este dat in locațiune tot de Primariei, numai ca se capata cateva hartii pe sub masa, de inițiere, contra unor sume de bani (mita), iar mai apoi se incepe puțin frecuș prin instanța de judecata, dupa care primarul declara in fiecare luni ca justiția este rea și-l obliga sa autorizeze amplasarea gheretelor.

Pai bine Domnule primar, in cazul cand emiteai o Dispoziție, prin care se interzicea amplasarea gheretelor și acordarea in locațiune a terenurilor de pe strazi, celelalte structuri din Primariei nu emiteau autorizații și nu erați nevoit, obligat sa le avizați.

De 6 ani aceeași poveste, același primar și un alt Chișinau, cu regret. Merita nu doar demis, dar și izgonit, pentru ca vrem o capitala Europeana, nu o Piața Centrala.

0