Jurnal: Rogozin a acuzat moldovenii că „se poartă ca porcii”
Acum câțiva ani, vicepremierul rus, Dimitri Rogozin, pe atunci ambasadorul Rusiei la NATO, fiind supărat că moldovenii nu marchează ziua de 9 mai, l-a întrebat pe ambasadorul RM de ce moldovenii „se poartă ca porcii?”. A mărturisit-o chiar Rogozin, în cadrul unei emisiuni la NTV.
„Când eram ambasador la NATO, moldovenii au încetat să marcheze ziua de 9 mai. M-am indignat atunci, l-am sunat pe ambasadorul RM și l-am întrebat: Ce, moldoveni n-au murit în acel război? De ce vă purtați ca porcii? Cu așa impresii am mers eu în Moldova”, a declarat Rogozin.
Acum însă impresiile lui Rogozin s-au schimbat și asta pentru că vicepremierul rus crede că poporul Republicii Moldova vrea să fie cu Rusia.
„Pe 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău au ieșit peste 100 de mii de moldoveni. Au ascultat cântece de război. Eu am ieșit să-i salut din numele președintelui și a Guvernului, iar reacția a fost fantastică! Adică, nu trebuie să uităm că noi vorbim cu elita, dar mai există încă și poporul. Un popor care gândește altfel, care vrea să fie cu Rusia, cu Uniunea Euroasiatică”, a mai spus Rogozin.