630

Letopisețul nebuniei. 20 martie

Fiecare zi, pe care o trăiește Moldova, oferă un prilej pentru alegeri anticipate!
 

Astăzi, la 20 martie, în Moldova s-a întâmplat… nimic. Pentru a treia oară partidele din Alianță s-au întrunit pentru negocieri, dar de fapt pentru a împărți fotoliile. „Negocierile” au durat 3 ore, în timp ce ședința guvernului în exercițiu, condus de Filat, vreo 15 minute. Despre ultima se cunoaște doar atât, că Filat le-a dorit la toți o zi bună și repejor a închis ședința. Corect, fiindcă la negocieri totul era mult mai interesant – trebuia de hotărât cine va controla Procuratura, vama, în sfârșit, cine va fi prim-ministru și în ce poziție îi va fi mai confortabil să-și „satisfacă plăcerile”. 

Natural, rezultatele negocierilor se țin în secret, mai ales de la alegătorii de rând. Totul ce trebuie aceștea să știe, după cum au declarat factorii implicați, este faptul că au fost niște „negocieri de succesc”. Ce altceva poți să auzi de la cei care, de la 2009 încoace, au asigurat Moldovei o „guvernare de succesc”? 


Timofti a promis că spre sfârșitul zilei va anunța numele candidatului pentru funcția de premier, dar n-a făcut-o. Negociatorii nu au numit nici măcar data viitoarei întruniri. Și aceasta în situația în care au început să se „înțeleagă” între ei la 13 martie și naiba știe cât încă vor fi preocupați de această activitate verbală mult prea dificilă. Filat, părăsind cu mofturi AIE-2, recent bine-mersi a revenit în ea și deja nu-l mai numește pe Plahotniuc păpușar, oligarh mafiot și corupționar, Filat dă cu privirea spre pământ… de rușine. Respectiv, PLDM nu mai insistă asupra demisiei lui Lupu. 


Un lucru s-a învățat să facă bine puterea moldovenească – să vorbească mult, să-și ia vorba înapoi și iarăși să vorbească. Iată de ce este firească întrebarea: voi încă nu v-ați săturat? Pentru tot bardakul, mizeria și fărădelegea în Moldova sunt responsabili acești „vorbitori”, iar unica modalitate de a scăpa de această diaree verbală în loc de acțiuni concrete sunt alegerile parlamentare anticipate. Jos parlamentul criminal, noi pledăm pentru realegeri! Chiar dacă deocamdată nu există convingerea fermă pe cine anume trebuie să alegem, deja știm cu certitudine cine NU TREBUIE ales. Alegerile anticipate vor salva țara de conducerea inadecvată și impotentă a unor asemenea „politicieni” ca Filat, Ghimpu, Lupu, Plahotniuc și alți indivizi, la fel de „murdari” și discreditați.

 

joshotsii.blogspot.ru/2013/03/letopisetul-nebuniei-20-martie.html

0