601

Chirtoaca si tarabele

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, e pornit rău împotriva pretorului sectorului Centru, Petru Budurin. După ce l-a avertizat să nu o caute cu lumânarea, edilul şi-a luat la rost subalternul, pentru tarabele autorizate de pe trotuarul din preajma Pieţei Centrale. Mai mult, Chirtoacă i-a cerut lui Budurin să depună benevol cerere de demisie, în caz contrar, va fi destituit din funcţie.
Primarul de Chişinău a vrut să afle cine a autorizat mesele în zona din preajma Pieţei Centrale, la intersecţia străzilor M. Varlaam şi Tighina.
"Tradiţional, în preajma sărbătorii Paştelui se experimentează instalarea unor mese, cumpărătorii să aibă posibilitatea să procure ceea de ce au nevoie", a explicat pretorul sectorului Centru, Petru Budurin.
Răspunsul, însă, l-a indignat la culme pe edil: "Şi acum noi suntem în preajma sărbătorii de Paşte? Vă jucaţi cu focul. Ce fel de pregătire de Paşte în luna martie şi ce are asta cu hainele, ce au hainele cu Paştele, la urma urmei?"
"Până la Paşte evident că mai este o perioadă oarecare, dar în alţi ani s-a procedat la fel", s-a justificat Budurin.
Replica, însă, l-a enervat şi mai tare pe Dorin Chirtoacă: "Uite plângeri de la oameni care lucrează în piaţă. Două pieţe stau acolo una lângă alta, una cu haine şi alta cu produse alimentare. Nu, mai trebuiau 10 mese. În faţa preturii, domnule pretor, i-ai luat pe toţi şi ţi i-ai adus la dumneata acolo, să le fie oamenilor comod că cumpere, vin la pretură,  în audienţă, mai cumpără nişte haine".
Chirtoacă l-a acuzat pe Budurin de faptul că minte în şedinţă şi i-a cerut să plece din funcţie benevol, dacă nu vrea să fie demis: "Te-a restabilit judecata, dar tot acolo o să ajungi, domnule Budurin, mai bine scrie cerere şi pleacă de bună voie, altfel o să te demită comisia de disciplină, alături de alte candidaturi. Nu vi-i ruşine măcar să îmi spuneţi aici poveşti".
0