914

Basescu: "Cheia normalizarii relatiilor dintre Romania si Rusia este rezolvarea problemei transnistrene"

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat că speră ca anul 2013 să aducă o nouă dinamică a normalităţii în relaţia cu Federaţia Rusă, în opinia sa cheia unei relaţii politice deschise între Moscova şi Bucureşti fiind o soluţie în problema transnistreană cu păstrarea integrităţii teritoriale a Republica Moldova.
 
 
Băsescu: Sper ca anul 2013 să aducă o nouă dinamică a normalităţii în relaţia cu Rusia (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Sper ca anul 2013 să aducă o nouă dinamică a normalităţii în relaţia cu Federaţia Rusă, pe coordonatele deja stabilite de cooperarea economică", a afirmat Băsescu, la întrevederea anuală cu corpul diplomatic străin acreditat la Bucureşti.
 
El a arătat că impulsionarea relaţiei dintre cele două ţări este posibilă, chiar dacă şi la Bucureşti, şi la Moscova încă există "umbra neîncrederii" reciproce.
 
"Îmi exprim încrederea că o soluţie în problema transnistreană care să fie acoperită de păstrarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi respectarea standardelor internaţionale este cheia unei relaţii politice deschise între Moscova şi Bucureşti", a arătat preşedintele Băsescu.

0