682

Kevin Costner a mulţumit României


Kevin Costner a filmat în România pentru serialul TV miniseria „Hatfields and McCoys“ în 2011 FOTO Reuters

    Kevin Costner, care a câştigat Globul de Aur pentru „Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/film de televiziune“, a mulţumit României în discursul său pe care l-a ţinut pe scenă.  
 
Starul american a primit acest premiu pentru rolul din miniseria „Hatfields and McCoys“, filmată în România. „A fost o călătorie minunată. Le mulţumesc tuturor oamenilor din faţa camerei şi din spatele ei, oamenilor din România“, a declarat actorul, potrivit Mediafax.

 
Kevin Costner (57 de ani) a filmat în România pentru serialul TV miniseria „Hatfields and McCoys“ în 2011. Actorul american a a vut o experienţă plăcută în România şi a vorbit în repetate rânduri despre acest lucru.
 
„V-aţi luat ţara înapoi acum 20 de ani şi e nevoie de mult curaj pentru asta. Şi erau o mulţime de motive pentru care oamenii credeau că nu va fi posibil. Şi v-aţi dovedit vouă, dar şi lumii întregi că vă doriţi independenţa. Sunteţi o ţară puternică şi veţi fi şi mai puternici“, a declarat actorul când s-a aflat în România.
 
Filmările pentru miniseria „Hatfields and McCoys“ au avut loc în Dragoslavele, o comună aflată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel, şi la Râşnov. Acţiunea este plasată în America de după Războiul dintre Nord şi Sud (1861-1865). Intriga constă în conflictul dintre două familii, Hatfield şi McCoy, conduse de Kevin Costner, respectiv Bill Paxton.
 
Prins cu filmările, starul nu a reuşit să viziteze multe locuri, dar s-a arătat încântat de ceea ce a văzut în timpul şederii sale în România. „Am reuşit să văd Braşovul şi mi-au plăcut munţii. Am vazut oamenii cu căruţe cărând lemne. Am simţit mândrie când am văzut tinerii muncind“, a mărturisit el.
 
La finalul perioadei petrecute în România, după aproximativ două luni de filmări, Kevin Coster a dorit să-şi ia la revedere într-un mod inedit şi să le mulţumească tuturor celor cu care a colaborat. Astfel, actorul şi trupa sa, Modern West, au susţinut un concert în clubul bucureştean Tribute, care s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cei 700 de oameni veniţi să-l vadă pe Costner.
 
La sfârşitul show-ului, starul a primit un buchet uriaş de flori, în timp ce mulţumea echipei de filmare, prietenilor, trupei sale şi tuturor celor care i-au fost alături în această perioadă petrecută în România. Spre amuzamentul tuturor, el a declarat: „Trebuie să-mi întrerup discursul pentru că văd un buchet uriaş de flori care se îndreaptă către scenă. Dacă am învăţat ceva în ultimele săptămâni, este că pe români nu-i poţi opri să facă ceea ce vor“.

0