2074

A murit cunoscutul regizor român Sergiu Nicolaescu. Vă spun un sincer "la revedere"

foto: timetv.ro

Regizorul român Sergiu Nicolaescu a murit în această dimineaţăla Spitalul Elias din Bucureşti. În vârstă de 82 de ani, regizorul a fost internat în această unitate medicală pe 27 decembrie pentru o afecțiune digestivă cronică, iar a doua zi a fost operat. Aseară reprezentantii Spitalului Elias precizaseră că Sergiu Nicolaescu rămâne internat la terapie intensivă, evoluţia postoperatorie fiind uşor favorabilă, în concordanţă cu suferinţele preexistente şi cu vârsta pacientului, scrie Evenimentul Zilei.

Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu a căzut în timp ce se îndrepta spre garajul său şi a suferit un traumatism toracic. Regizorul şi-a rupt câteva coaste.

Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, dar la vârsta de cinci ani, părinții săi au părăsit orașul și s-au stabilit la Timișoara. Sergiu Nicolaescu a absolvit Universitatea Politehnica București ca inginer mecanic,iar după absolvire a început să lucreze la filmări combinate în cadrul Studioul cinematografic Alexandru Sahia, specializat în filme documentare și jurnale de actualități.

Nicolaescu a regizat peste 40 de filme, incepand cu anul 1967 ("Dacii"). Începand cu 1992, Nicolaescu a fost senator, până la alegerile din decembrie 2012. Pe 12 decembrie, la finalul mandatului de senator, Sergiu Nicolaescu a transmis un mesaj de la tribuna Senatului: "Mai am puţini ani de trăit, vreau să vă spun un sincer: "La revedere".

0