687

Atentat terorist AL-QAEDA dejucat în România. CINE SUNT TERORIŞTII

Autor:
 Ionel Stoica SRI a reușit să oprească un atentat terorist care urma să fie comis în România. Doi bărbați se pregăteau să comită atentatul în preajma sărbătorilor.


Citiți și: EXCLUSIV EVZ. Câţi terorişti au expulzat magistraţii români în perioada 2004-2012. Cine sunt cei care au pus în pericol securitatea naţională
Update 17.21 Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri extrădarea celor două persoane. Potrivit minutei: „Admite cererea. Admite sesizarea PParchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în contradictoriu cu intimaţii Ramzan Muhammad, Adeel Muhammad şi Inspectoratul General pentru Imigrări declară pe numiţii Ramzan Muhammad, cetăţean pakistanez, născut la data de 01 ianuarie 1982 în Layyah - Pakistan, fiul lui Muhammad Yousaf şi Salma Bibi, şi ADEEL MUHAMMAD cetăţean pakistanez, născut la data de 04 aprilie 1993 în Layyah - Pakistan, fiul lui Muhammad Khalil şi Asia, ca persoană indezirabilă pentru raţiuni de securitate naţională pe o perioadă de 15 ani.
Dispune luarea în custodie publică a străinilor până la îndepărtarea de pe teritoriul României în temeiul art.97 alin.(3)OUG nr. 194/2002. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare."
Aceștia sunt acuzați că ar fi constituit „puncte de sprijin sub coordonare externă în condiții de conspirativitate” în vederea unui atac terorist în țara noastră, potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Sorin Savu.

Cei doi membri au fost declarați indezirabili pentru 15 ani în România de către o instanță de judecată, a adăugat acesta.

Teroriștii derulau activități pregătitoare pentru commiterea unei acțiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iană.

Mai mult, anunţă Serviciul Român de Informaţii, cei doi ar fi încercat să coopteze şi alte persoane în vederea atacului.
0