697

'Miliția' Patriarhatului de la Moscova acționează în Moldova

Presa italiană: „Miliția" Patriarhatului de la Moscova acționează inclusiv în Moldova
 

 
„Armata" Patriarhului de la Moscova este îmbrăcată în uniforme de culoarea neagră și este înzestrată cu o brasardă roșie. „Milițienii" au drept scop protejarea locurilor de cult. Patrulele numite „Sfânta Rusie" există neoficial de câțiva ani, membrii acestei organizații se angajează în acte de violență inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova și se bucură de sprijinul deplin al Bisericilor locale și ierarhilor de la Moscova. Despre aceasta scrie publicația italiană „Vatican Insider”, transmite UNIMEDIA.

Potrivit publicației, jumătate din cetățenii Federației Ruse se pronunță în favoarea organizării miliției formată din voluntari și aflată în subordinea Patriarhiei Moscovei, al cărei scop este ajutarea poliției în investigarea cazurilor ce țin de religie.


Printre mai multe exemple ale activității acestei organizații, publicația italiană menționează și unele acțiuni întreprinse pe teritoriul Republicii Moldova.


„Nu a fost trecută cu vedere și Republica Moldova, țara care cândva a fost vasală Rusiei Sovietice, iar acum a devenit o feudă a Rusiei lui Putin și Patriarhiei Moscovei”, scrie „Vatican Insider”.


De asemenea, publicația reamintește „un episod care a avut loc pe 9 septembrie anul trecut, când un grup de reprezentanți ai autorităților locale și doisprezece preoți de la Moscova au invadat Mănăstirea de la Sagaidac. Cauza unor astfel de acțiuni a fost problema contestării dreptului la proprietate. Călugării au declarat ca au fost supuși la violență fizică din partea reprezentanților Moscovei. Aceștia din urmă l-au amenințat pe egumen declarând că lăcașul sfânt trebuie să treacă sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei”. 
09 noi 2012

http://unimedia.info/stiri/presa-italiana-militia-patriarhatului-de-la-moscova-actioneaza-inclusiv-in-moldova-54119.html
 
http://vaticaninsider.lastampa.it/nel-mondo/dettaglio-articolo/articolo/russia-rusia-putin-19522/ 
0