753

Microbuzele intră în grevă! Primăria Chișinău îndeamnă locuitorii să opteze pentru troleibuze și autobuze

http://unimedia.info/stiri/microbuzele-intra-in-greva-primaria-chisinau-indeamna-locuitorii-sa-opteze-pentru-troleibuze-si-autobuze-52583.html
 
Mâine, 26 septembrie, ar fi bine să vă treziți mai de dimineață și să nu așteptați în zadar microbuzele în stații. Majoritatea transportatorilor municipali au anunțat Primăria Chișinău că intră în grevă. Șoferii de maxi-taxi nu vor ieși pe traseu în semn de protest față de neadoptarea la timp a deciziei de majorare a tarifului de călătorie de la 3 la 5 lei, a comunicat pentru UNIMEDIA șeful Direcției relații cu publicul de la Primărie, Vadim Brânzaniuc.

Serviciul de transport va fi asigurat de către troleibuze și autobuze. Numărul acestora va fi suplinit la maxim, astfel încât să facă față fluxului mare de călători.

Greva vine înaintea ședinței de joi a Consiliului municipal Chișinău.

UNIMEDIA amintește că transportatorii cer majorarea tariful pentru călătorie în microbuz de la 3 la 5 lei. Șoferii de microbuz afirmă că după scumpirea motorinei, munca lor este nerentabilă și suportă pierderi mari. De cealaltă parte, șoferii de microbuze sunt constrânși de autorități mai întâi să respecte câteva reguli: să nu mai transporte pasageri în picioare, să oprească doar în stații, să respecte regulile de circulație, etc, în caz contrar cerința lor nu va fi îndeplinită.

Precizăm că ultima scumpire a biletului de călători a avut loc în august 2006, când s-a trecut de la 2 la 3 lei. Însă, de atunci combustibilul a ajuns să coste de la 10,70 lei la peste 16 lei.

0