548

Lupu, la Bruxelles: RM nu renunță la Acordul cu UE privind energia

Republica Moldova nu se va retrage din Acordul de Cooperare cu UE în domeniul energiei. Declarația a fost făcut de speakerul Marian Lupu, în cadrul unei întrevederi avute astăzi, la Bruxelles, cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Marian Lupu l-a informat pe oficialul european că, în acest context, se vor negocia anumite formule care să fie acceptate de către Rusia.

În cadrul întrevederii, Martin Schulz a menționat că Moldova înregistrează cele mai dinamice progrese în cadrul Parteneriatului Estic și a specificat că Parlamentul European este deschis semnării cu țara noastră cât mai rapid a Acordurilor de asociere, de liber schimb și de liberalizare a regimului de vize. 

Marian Lupu a menționat că, către Summit-ul PaE de la Vilnius, din noiembrie 2013, Republica Moldova își propune să finalizze negocierile Acordului de Asociere, inclusiv a prevederilor privind DCFTA ca parte integrantă a acestuia, și să îndeplinim toate condiționalitățile necesare pentru obținerea regimului liber de vize în UE.

Speakerul moldovean a mai menționat că, în perioada 29-30 octombrie, la Chișinău se va desfășura Reuniunea Comitetului de Cooperare Parlamentară UE-Moldova și i-a adresat lui Martin Schulz invitația de a vizita Republica Moldova în cadrul unei vizite oficiale.
jurnal.md
0