659

Autorităţile nu reacţionează pe marginea cazului înregistrat la Nisporeni, unde la robinete curge apă cu viermi

Locuitorii din oraşul Nisporeni au parte, de câteva luni, de apă cu viermi la robinete. Primarul oraşului, Ion Gangan, spune că ştie despre această problemă încă din luna mai şi a sesizat autorităţile responsabile, dar acestea nu au avut nicio reacţie. Mai mult, primarul a declarat că a expediat probe de apă specialiştilor din Austria pentru a vedea cum poate fi rezolvată problema.

"Viermii au apărut de vreo trei luni. Ne-am adresat cu scrisori la cei ce au implementat proiectul, la medicina preventivă şi nu-i de competenţă noastră. Specialiştii din Austria ne vor spune despre calitatea apei până la şi după apariţia insectelor", a menţionat Gangan.

Locuitorii oraşului susţin că în apă au apărut viermi după ce a fost construită staţia de tratare a apei. Oamenii spun că apa potabilă o aduc de la fântână, iar pe cea din robinete o folosesc pentru treburile casnice.

"Am observat viermii când făceam baie copilaşului nostru. Pe spatele lui am văzut un fir roşu care se mişca.  La noi nu este apă potabilă, este apă tehnică", a explicat Mariana Bolun, locuitoarea oraşului Nisporeni.

Staţia de tratare a apei de profunzime din oraşul Ungheni a fost construită anul trecut în cadrul unui proiect pilot, implementat de autorităţile locale.

publika
0