508

Timofti: Moldova a avut politicieni care şi-au făcut doar interesele

 
Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, consideră că „Republicii Moldova nu a reuşit să realizeze obiectivele stabilite acum 21 de ani în urmă, fiindcă nu s-a folosit de libertatea pe care a obţinut-o”. Potrivit preşedintelui, o parte din vină o poartă şi unii politicieni.

„Unii dintre liderii pe care i-am avut nu au asigurat continuitatea acţiunilor începute de predecesorii lor, ci au şters totul cu buretele şi au schimbat macazul. Asta ne-a bulversat. Am avut prea mulţi politicieni care, cu regret, au reuşit doar să-şi facă interesele, în detrimentul aspiraţiilor pe care le are poporul nostru”, a spus Timofti în cadrul unui interviu pentru Info-Prim Neo. Totodată, şeful statului speră că cetăţenii, dar şi politicienii au învăţat lecţia şi şi-au ales priorităţile. “Ne aflăm într-un proces complex care ne va duce într-un final în marea familie europeană. Avem de susţinut nişte examene pînă atunci - în primul rînd la capitolul democraţie” a adăugat Timofti.

Preşedintele a specificat că statul trebuie să facă totul ca oamenii să se bucure de drepturile prevăzute de legi şi să fie liberi în gîndurile şi acţiunile lor.

Menţionăm că, la 27 august 1991, Parlamentul de la Chişinău a adoptat declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, în urma unei hotărîri a Marii Adunări Naţionale din piaţa centrală a Chişinăului.
 
 
Sursa: noi.md
0