557

Vizita la Chişinău a cancelarului Merkel VA COSTA circa 1,5 milioane lei

Potrivit unor surse din cadrul Guvernului, vizita cancelarului german Agela Merkel la Chişinău ar costa circa 1,5 mil. lei. În special cheltuielile sunt destinate asigurării măsurilor de securitate, dar şi reparaţiei străzilor pe unde va trece oficialul german.
„Este prematur să vorbim despre sumele care vor fi necesare pentru a desfăşura în condiţiile necesare şi la nivelul cuvenit vizita doamnei cancelar. Imediat după aceasta vizită vă vom informa la acest capitol, dacă va fi nevoie. Nu este uşor să organizezi o vizită la asemenea nivel. Suntem preocupaţi ca totul să meargă strună", a declarat astăzi şeful Guvernului, Vlad Filat.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va sosi la Chişinău în ziua de 22 august. „Vor fi mai multe acțiuni care presupun implicarea mai multor instituții, să fie o participare pe măsură. Este o vizită foarte importană pentru Republica Moldova și noi vom beneficia de ea prin a avea o discuție la nivel de conținut, nu de formă”, a declarat anterior, premierul Filat.
24h.md
0