950

Sondaj: 87,25 % din români vor UNIREA R.Moldova cu România


 
Rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în România de Centrul Român de Studii și Strategii la nivel național, arată că 87,25 % din cei intervievati sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România, potrivit Romanian Global News.

La întrebarea numărul 15 a sondajului: Dumneavoastră, personal, sunteți de acord cu unirea Basarabiei cu România?
1. Da
2. Nu

87,25 % din repondenți au răspuns Da
12,75% din respondenți au răspuns Nu



Sondajul a fost efectuat de Centrul Român de Studii și Strategii, în perioada 07-23 iunie 2012 pe un eșantion de 1.486 de subiecți din România. Rezultatele finale ale acestuia vor fi făcute publice în cadrul conferinței “REUNIREA CELOR DOUĂ STATE GERMANE model de integrare euro-atlantică pentru R. Moldova, prin REUNIREA CELOR DOUĂ STATE ROMÂNEȘTI” ce va avea loc la Chișinău pe 20 august.
 
De remarcat este faptul ca repondenţii nu au avut nici o problemă în a identifica spaţiul despre care au fost chestionaţi: Basarabia. Din acest punct de vedere, in mentalul colectiv al românilor din dreapta Prutului, R. Moldova are statutul de provincie istorică. Atat raspunsul la intrebare cat si raportarea la spatiul basarabean contrazice drastic parerile unor politicieni si pseudoanalisti care in diverse ocazii, incercand sa-si acopere lasitatea neabordarii temei, au afirmat ca romanii nu sunt de acord cu reunirea celor doua state romanesti si ca Unirea ar fi o tema reziduala in preocuparile romanilor.

 
0