436

Chirtoacă îl alungă pe Șelin de pe plajă

http://www.timpul.md/uploads/modules/news/2012/07/35916/658x0_plaja.jpg 

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, i-a cerut omului de afaceri Victor Şelin să întoarcă terenurile preluate din Parcul „Valea Morilor”.

Lucrările de amenajare a lacului din Parcul „Valea Morilor” s-au poticnit în dreptul plajei. De când lacul a început să se umple cu apă, autorităţile au adus aici nisip, au instalat duşuri şi cabine de schimb. Pe parcursul perioadei estivale locuitorii oraşului au avut posibilitatea să facă băi de soare şi să se scalde la „Valea Morilor”. Însă alte lucrări capitale de amenajare a plajei se pare că vor întârzia. Şeful Direcţiei construcţii capitale, Roman Sofroni, a declarat că nu ştie cu exactitate cine deţine acest teren.

Edilul capitalei a aflat ieri cu surprindere că 3,5 ha din Parcul „Valea Morilor”, inclusiv plaja din preajma bazinului acvatic, aparţin omului de afaceri şi politicianului Victor Şelin. 40% le-ar fi trecut în proprietatea sa, iar alte 60% ar fi luate în arendă. „E hoţie curată. Eu cred că respectivul trebuie să întoarcă terenul. În caz contrar, vom merge la expropriere şi anularea privatizării”, a declarat primarul.

 

La rândul său, Victor Şelin a confirmat că, mai bine de zece ani în urmă, a luat în arendă plaja şi terenul adiacent unde a fost creat Centrul de distracţii „Aventura-Parc”. Omul de afaceri a declarat că în 2011 a obţinut autorizaţie de la Primărie pentru a elabora un proiect de reamenajare a plajei. Acesta presupune nivelarea terenului, instalarea cabinelor de duş şi de schimb, construcţia a două bazine pentru maturi şi copii. Proiectul ar putea fi realizat până la 1 mai 2013. Şelin promite că accesul pe plajă va fi gratuit. „Noi am trimis o scrisoare Primăriei în care solicităm să fim anunţaţi când vor lua sfârşit lucrările din jurul lacului, ca noi să demarăm proiectul. Avem toate autorizaţiile Primăriei. Dl Chirtoacă probabil că nu ştie acest lucru”, a declarat omul de afaceri. El a negat faptul că ar deţine terenuri în Parcul „Valea Morilor”. „Terenul aparţine statului. Pe 5 august expiră funcţionarea subzonei economice libere şi statul va trebui să cedeze teritoriul ori întreprinderii „Moldexpo”, ori Primăriei, cu care noi vom încheia un contract ulterior”, a precizat Şelin.

 

timpul.md 

0