2285

„Polonia, pământ rusesc!”

Fanii ruși s-au bătut pe stradă cu suporterii polonezi  
 
Suporterii naționalelor Rusiei și Poloniei s-au luptat azi pe străzile din Varșovia, înaitea duelului din această țară dintre cele două reprezentative, din Grupa A de la Euro 2012.
 
INCIDENTE VIOLENTE LA VARSOVIA

Sursa: Reuters
INCIDENTE VIOLENTE LA VARSOVIA

Sursa: Reuters
INCIDENTE VIOLENTE LA VARSOVIA

Sursa: Reuters
INCIDENTE VIOLENTE LA VARSOVIA

Sursa: Reuters
INCIDENTE VIOLENTE LA VARSOVIA

Sursa: Reuters
prevnext

 


 
Varșovia a fost ieri scena unui război teribil. Fanii Poloniei și cei ai Rusiei au încins o bătaie teribilă, iar forțele de ordine au fost nevoite să intervină în forță pentru a calma spiritele.
 
Actele de violență au precedat partida de aseară, din cadrul Grupei A a Campionatului European. Confruntarea s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Pentru că ieri au serbat ziua națională, suporterii ruși au cerut dreptul de a mărșălui înaintea jocului, și au afișat bannere cu mesajul: „Polonia, pământ rusesc”. Ultrașii polonezi au reacționat și i-au atacat pe rivali.
 
Scenele de violență au avut loc în preajma „Arenei Naționale” din Varșovia. Polițiștii au făcut uz de tunuri cu apă, gaze lacrimogene și bastoane pentru a-i domoli pe combatanți.
 
Au fost arestați 56 de suporteri din ambele tabere, 10 bătăuși au fost duși la spital, iar 3 dintre aceștia se află în stare critică. „Este cea mai mare încercare pentru forţele de menţinere a ordinii pe care am avut-o vreodată în capitală", a spus Jacek Cichocki, ministrul de interne polonez.



Citiţi mai mult: HAOS LA VARȘOVIA: Fanii ruși s-au bătut pe stradă cu suporterii polonezi - Ştiri > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/haos-la-varsovia-fanii-rusi-s-au-batut-pe-strada-cu-suporterii-polonezi-986474.html#ixzz1xfIF8KYH
 
0