545

Roșca: Criminalii de la guvernare nu pot combate crima


Guvernarea nu are niciun interes să combată criminalitatea pentru că înșiși cei de la putere comit crime, afirmă liderul Comitetului pentru Apărarea Constituției și Democrației, Iurie Roșca.

„Criminalii nu pot combate crima. Avem la guvernare criminali de stat, care au uzurpat puterea și care au transformat Republica Moldova într-un stat captiv, prin urmare nu au niciun interes să combată nici crimele cu caracter economic, pe care le comit ei înșiși, și nici nu sunt interesați de instaurarea ordinii publice, deoarece dezordinea publică pe ei nu-i afectează. Ei sunt păziți de gorilele din jurul lor, se plimbă în mașini blindate, familiile lor sunt asigurate, așa că pe ei nu-i interesează subiectul”, a declarat Roșca, pentru allmoldova.com.

Politicianul s-a referit și la majorarea salariilor pentru judecători. În opinia lui, asta ar fi, într-adevăr, o modalitate de combatere a corupției, doar cu precizarea că aceasta este numai una dintre măsurile de combatere a corupției.

„Doar prin majorarea salariilor nu se va schimba nimic în sistemul judecătoresc din Republica Moldova. Dacă dl președinte a pus doar problema majorării salariilor judecătorilor, atunci dânsul nu are o viziune de ansamblu, vine din sistemul judecătoresc și se gândește doar la foștii colegi de breaslă, cărora vrea să le arate că nu i-a uitat pe cei cu care a lucrat o viață”, a afirmat Roșca.
jurnal.md
0