494

Comuniștii se iau din nou de Ghimpu

  Comuniștii sunt indignați de faptul că liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu beneficiază în continuare de automobil de serviciu și pază de corp, deși nu mai este demult președinte al Parlamentului.
 Deputatul PCRM, Sergiu Sârbu cere explicații de la șeful Serviciului Protecție și Pază de Stat, Igor Bodorin.
 ”Solicit să fiu informat care este temeiul de drept și de fapt al asigurării  dl Ghimpu cu mașină de servicu și pază; dacă este asigurat cu pază cu titlu de excepție rog să mi se prezinte  o copie a deciziei președintelui R. Moldova și ordinului SPPS;să știu care este starea de pericol pentru integritatea fizică a dl Ghimpu; câți ofițeri asigură paza și care sunt cheltuielile lunare pentru aceste activități”, scrie Sârbu în solicitarea sa adresată lui Bodorin.
Comunistul afirmă că SPPS este conștient de faptul că încalcă legea de aceea a și cerut modificarea legislației în domeniu pentru ca directorul SPPS să poată decide de sine stătător cui să dea pază.
”Au simțit că se încalcă legea la dreapa și la stânga de aceea vor s-o modifice”, scrie Sârbu pe Facebook.
Anterior se vehicula informația precum că în cadrul AIE s-a făcut o înțelegere potrivit căreea cei trei lideri vor fi asigurați cu mașină de serviciu și pază de corp, indiferent de funcția pe care o dețin.
Precizăm că în perioada când Mihai Ghimpu a fost președinte interimar al Republicii Moldova și speaker a acordat pază și mașină de serviciu democratului Marian Lupu, care era doar simplu deputat.
0