549

Vladimir și Oleg Voronin, luați la mișto în Parlament

Declarațiile lui Vladimir Voronin, care s-a plâns că fiul său, Oleg Voronin, a rămas fără loc de muncă, au „sensibilizat” deputații din Parlament.

„Propun să analizăm susținerea unei familii cu o situație precară. Tatăl afirma că feciorul său a rămas fără lucru. Interesant că tatăl are loc de muncă, dar nu vine la muncă. Propun ca Ministerul Muncii să acorde un ajutor social feciorului. Fincombank să deschidă un cont special unde cătățenii Republicii Moldova să poată să transfere ajutor”, a menționat deputatul PLDM, Tudor Deliu.

El a îndemnat și deputații să sară în ajutorul familiei Voronin și să doneze salariul pentru o zi de muncă „pe numele feciorului de la Fincombank”.

Nici ceilalți legiuitori nu s-au ferit să se amuze pe seama declarațiilor lui Voronin. „Anume de munca legislativă depinde crearea condițiilor pentru muncă pentru ca asemenea cazuri să fie cât mai puține”, a remarcat speakerul Marian Lupu.

„Noi ne-am sfătuit și propunem să încredințăm acest lucru domnului Plahotniuc”, a adăugat liderul PL, Mihai Ghimpu. „Fișca nu e prea clară, dar merge și asta”, i-a răspuns, amuzat, Marian Lupu.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a mărturisit la începutul acestei săptămâni că afacerile lui Oleg Voronin nu mai merg atât de bine ca în perioada în care comuniștii era la guvernare. Mai mult, fostul președinte a menționat că fiul său a rămas șomer și acum este în căutarea unui loc de muncă. 
jurnal.md
0