631

Vladimir Voronin implineste astazi 71 de ani! Ce-i urezi liderului PCRM?

 
Sarbatoare in familia Voronin. Liderul comunistilor implineste astazi 71 de ani. Vladimir Voronin isi asteapta oaspetii incepand cu ora 10:00, la sediul PCRM.
 
Vladimir Voronin s-a nascut la 25 mai 1941, in Corjova si a fost presedinte al Republicii Moldova tip de 8 ani (din 4 aprilie 2001 pâna în 11 septembrie 2009).
 
În anul 1993 Voronin devine copresedinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comunistilor din Republica Moldova. În anul 1994 este ales prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comunistilor din Republica Moldova. La alegerile pentru functia de Presedinte al Republicii Moldova din anul 1996 a candidat la functia de Presedinte al Republicii Moldova.
 
A fost ales deputat în Sovietul Suprem al RSSM în legislaturile a X-a si a XI-a. În martie 1998 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XIV-a, membru al Biroului permanent al Parlamentului, presedinte al Fractiunii parlamentare a Partidului Comunistilor din Republica Moldova. În perioada 22 iunie 1998 - 23 aprilie 2001, a fost membru în delegatia Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. În februarie 2001 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XV-a.
 
La data de 4 aprilie 2001 Voronin a fost ales Presedinte al Republicii Moldova. A fost reales, la 4 aprilie 2005, în functia de presedinte al Republicii Moldova cu 75 voturi ale deputatilor PCRM, PPCD, PDM si PSL. Doua voturi au fost anulate, iar un singur vot a fost acordat academicianului Gheorghe Duca.
 
Vladimir Voronin este casatorit si are doi copii. Sotia sa, Taisia Mihailovna, care este de origine ucraineana, este casnica. Fiul, Oleg, este presedintele bancii ’’ FinComBanc’’. Fiica, Valentina, este medic – terapeut, si lucreaza la Spitalul Republican din Chisinau.


 
inprofunzime

 
 
0