400

Discordie in Alianta! Liberalii din CMC au parasit sala de sedinte dupa ce PLDM si PCRM au votat impreuna un proiect

Scantei in alianta din Consiliul Municipal Chisinau. Liberalii au parasit astazi sala de sedinte dupa ce colegii lor din PLDM au votat un proiect impreuna cu fractiunea comunista. Liberal-democratii sustin ca PL-ul ar avea interese pentru un teren din sectorul Ciocana unde urmeaza sa fie construit un compex locativ si de aceea sunt impotriva.

 
Liberalii au parasit sedinta Consiliului Municipal in semn de protest fata de adoptarea unei decizii care permite unei companii private sa construiasca mai multe blocuri locative pe 3 hectare de teren de la Ciocana. PL spune insa ca terenul este destinat unui complex sportiv.
 
Edilul capitalei a cerut ca proiectul sa fie reexaminat si spune ca Primaria nu se va conforma acestei decizii.
 
“Eu am chemat sa trimitem la reexaminare, sa nu votam. De ce cu atata usurinta este confirmata o privatizare frauduloasa din 2005 cu 600 mii de lei privatizezi un obiect care costa 3 milioane de euro. Chiar daca s-a votat, nu vom elibera certficat de urbanism pentru cartier locativ si nu vom purcede la implementarea deciziei consiliului”, a mai spus primarul.
 
Proiectul ar putea fi abrogat daca PLDM si PL vor cadea de acord in legatura cu acest subiect. Anularea deciziei se poate face tot prin votul majoritatii din CMC.

0