398

Ultima ORĂ! Socialiştii iniţiază MOŢIUNEA de demitere a lui Şleahtiţchi

Igor Dodon cheamă comuniştii şi democraţii să se unească pentru a-l destitui pe ministrul Educaţiei. Supărat că ministrul Educaţiei Mihail Şleahtiţchi readuce în şcoli Istoria Românilor, liderul socialiştilor, Igor Dodon, se pare că este hotărît să-l doboare cu orice preţ din fotoliu de ministru. Astfel, grupul parlamentar al socialiştilor a anunţat astăzi despre iniţiere moţiunii ce prevede demisia ministrului.
„Noi am cerut anterior de la conducerea Guvernului să-l demită pe ministrul educaţiei Mihai Şleahtitchi pentru faptul că acesta readuce în şcoli cursul de istorie a românilor. Însă pînă în prezent, nici acest ministru anti-statalist nu a fost demis, nici dispoziţia acestuia nu a fost anulată. Asta înseamnă că trebuie să luăm măsuri mai categorice”,  a declarat Igor Dodon.
Potrivit socialiştilor, în şcolile din Republica Moldova trebuie să fie predată nu „Istoria românilor”, dar „Istoria Moldovei”, deoarece majoritatea populaţiei se autoidentifică drept moldoveni.
Proiectul moţiunii urmează să fie înaintat în următoarele 10 zile, însă pentru a fi iniţiată moţiunea, ca procedură, e necesară susţinerea a cel puţin 15 deputaţi. Cum în grupul socialiştilor sunt doar trei deputaţi, Dodon a cerut sprijinul deputaţilor din PCRM şi din PD.
„Eu sper foarte mult că se vor găsi încă cel puţin 12 deputaţi în acest Parlament care să contribuie la scoaterea „Istoriei românilor” din şcoli şi includerea în curriculumul şcolar a „Istoriei Moldovei”, aşa cum prevede raţiunea protecţiei statului şi identităţii noastre moldoveneşti”, a spus Dodon.
Actualităţi.md aminteşte că recent, aripa tînără a Partidului Socialiştilor a realizat un sondaj care a arătat că peste 73% din cetăţeni vor „Istoria Moldovei” în şcoli. Iar potrivit Barometrului de Opinie Publică, 64% din moldoveni pledează pentru „Istoria Moldovei”. În acelaşi timp, numărul celor care îşi doresc „Istoria românilor” este de 15%. 
 
 
0