554

CSJ a lăsat în vigoare decizia CCA cu privire la retragerea licenței NIT. PCRM: Vom ajunge la CEDO


Foto: nit.md
Curtea Supremă de Justiţie a respins astăzi, 10 mai, recursul postului TV NIT privind asigurarea acţiunii şi suspendarea deciziei CCA de retragere a licenţei până la examinarea în fond a cauzei, informează serviciul de presă al Partidului Comuniștilor. Potrivit PCRM, decizia CSJ  contravine nu numai cadrului legal ci şi tuturor principiilor unui stat de drept şi democratic.

„Cu părere de rău, instanţele de judecată examinează absolut tendenţios litigiul legat de NIT, tărăgănează procesul, adoptă decizii fără nici o argumentare juridică şi total neîntemeiate. Este evident că presiunea politică asupra acestui litigiu este una enormă. Acei judecători care examinează dosarul au uitat cu desăvârşire despre onoare, demnitate şi profesionalism”, se menționează într-un comunicat al formațiunii, remis la adresa UNIMEDIA.

PCRM acuză judecătorii de servilism politic și că „primesc apelurile telefonice de sus” în loc să se ghidează de buchia legii.

Totodată, comuniștii amenință că decizia CSJ va fi contestată imediat la CEDO. „O altă decizie decât o condamnare a statului nici nu poate exista în situaţia dată.Partidul Comuniştilor este alături, în această luptă crîncenă, de bravul colectiv al postului TV NIT şi va depune toate eforturile legale posibile de a susţine şi apăra libertatea de exprimare în Republica Moldova.

UNIMEDIA amintește că postul de televiziune NIT a rămas fără licență la începutul lunii aprilie, în urma unei decizii a Consiliului Coordonator al Audiovizualului. CCA a aplicat gradual toate cele 10 sancţiuni prevăzute de articolul 38 din Codul audiovizualului. Și, în final, CCA a retras licenţa de emisie postului de televiziune NIT.
0