491

Timofti i-a spus franc lui Rogozin: În Republica Moldova sunteți considerat șovinist

Președintele Nicolae Timofti i-a spus lui Dmitri Rogozin că este văzut în Republica Moldova, și în celelalte țări din CSI, drept un șovinist.

„Eu am vorbit foarte deschis cu dl Rogozin și i-am spus direct: în Republica Moldova și în spațiile ex-sovietice sunteți tratat ca un șovinist. Și nu s-a supărat. Eu am adăugat că și eu sunt tratat ca un naționalist. I-am mai spus că nu sunt de acord cu aceste calificative. Noi ambii suntem niște patrioți și ambii vom face totul pentru țările noastre”, a declarat Timofti în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul național de televiziune.

Totodată, potrivit președintelui, în cadrul întrevederii cu trimisul special al Moscovei pentru Transnistria, a fost abordat subiectul vizitei „incognito” a ministrului rus al Apărării. Timofti a afirmat că Rogozin a mărturisit că a fost o greșeală. „El mi-a spus că a fost o greșeală. Că ei s-au străduit din exces de zel să-i pregătească vizita lui în Transnistria și nu s-au consultat”, a subliniat șeful statului.

Știrea se actualizează.

0