527

Barroso creşte tariful: UE va da anul viitor Moldovei peste 100 de milioane de euro


  •  

Etichete
Sursa ştirii tv7


Uniunea Europeana va creste la 100 de milioane de euro ajutorul pentru Republica Moldova anul viitor, a declarat vineri presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, care a reafirmat sprijinul Bruxellesului pentru autoritatile de la Chisinau si poporul moldovean 'pe drumul spre progres si prosperitate'.
"Sprijinim Republica Moldova în mod practic. Ajutorul nostru pentru anul viitor a fost substanţial majorat pentru a depăşi o sută de milioane de euro", a declarat Barroso într-o conferinţă de presă comună la Bruxelles cu preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, după întâlnirea pe care au avut cei doi lideri, titrează ziarelive.ro.
Jose Manuel Barroso a salutat faptul că prima vizită în străinătate a preşedintelui Nicolae Timofti, recent ales, a fost făcută la Bruxelles. "Faptul că (preşedintele Nicolae Timofti) efectuează la Bruxelles prima vizită în străinătate este o demonstraţie clară a angajamentului său şi a angajamentului Republicii Moldovei pentru o relaţie mai strânsă cu UE. Republica Moldova este un membru activ al Parteneriatului nostru Estic şi UE este pe deplin angajată pentru sprijinirea procesului de refome", a declarat preşedintele CE, citat de agerpres.ro.

0