438

Voronin: Niciun dialog cu guvernarea, până nu va fi redeschis NIT


Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, declară că Partidul Comuniștilor nu va purta niciun dialog cu actuala guvernare până când nu va fi reluată activitatea postului de televiziune NIT, căruia CCA i-a retras licența.

„Nici un dialog, cu nici o ocazie nu vom purta cu guvernarea pînă cînd mai bine de un milion de spectatori nu vor redobîndi accesul la sursa alternativă de informaţie despre cele ce se întâmplă în ţară”, a declarat Voronin, în cadrul unei conferințe de presă.

Voronin a precizat că în cadrul vizitei sale la Strasbourg a denunțat în fața oficialilor europeni despre închiderea NIT. 

„M-am întors de la Strasbourg și pot să spun cu siguranță că acele aprecieri pe care le facem noi la adresa guvernării și cele pe care le-am auzit din partea oficialilor europeni sunt identice. Toți au reacționat dur la închiderea NIT”, a spus Voronin.

Potrivit lui, postul de televiziune NIT a fost închis nu pentru că lăuda opoziția, ci deoarece critica actuala guvernare. „În curând emisia NIT va fi reluată, așa că îi chem pe toți astăzi la bunul simț pentru a nu agrava situația și anu pierde timpul nostru prețios”, a remarcat comunistul.

Amintim că CCA a retras licența NIT, la 5 aprilie curent, pentru nerespectarea pluralismului de opinii.


jurnal.md

0