535

Berezovski: 50 de milioane de dolari pentru capul lui Putin

 Omul de afaceri rus, Boris Berezovski, e dispus să plătească 50 de milioane de dolari persoanei care l-ar putea trimite pe Vladimir Vladimirovici Putin la ani grei de închisoare.

Berezovski, condamnat şi el pe mai multe dosare, menţionează într-un apel pe blogul său că „ruşii nu trebuie să permită învestirea lui Putin în funcţie, la data 7 mai, 2012, deoarece na are loc altceva decât o „capturare violentă a puterii politice din Rusia”.

Totodată el, adaugă că fiind în autoexil, nu poate participa la unele activităţi pentru a se opune actualelor evenimente, dar îndeamnă ruşii să protesteze şi să împiedice intrarea lui Putin în Kremlin.

De asemenea el a stabilit o taxă de 50 milioane de dolari pentru cei care vor reuşi să-l trimită pe Putin după gratii, cerând procurorului general Iurie Ceaika să-l aresteze pe Putin.

Berezovski a mai adăugat că la aceşti bani pot pretinde chiar şi persoanele din anturajul lui Putin, atât aflate în serviciul de stat cât şi din familia acestuia. Amintim că tot aceeaşi sumă anul trecut a fost pusă şi pentru capul lui Gaddafi.

Oligarhul rus Boris Berezovski, autoexilat din 2001 la Londra, este condamnat atât în Rusia cât şi în alte state la închisoare pe mai multe dosare privind deturnări de fonduri. Amintim că, la 7 mai, la Moscova este plănuită învestirea în funcţie a lui Vladimir Putin, care a câştigat alegerile în martie, anul curent.
   
Moldova.ORG

0