682

Rogozin: Chișinăul trebuie să achite datoria Transnistriei pentru gaze, dacă nu vrea să o trateze pe picior de egalitate


 
 


Foto: epochtimes-romania.com
„Republica Moldova va trebui să achite datoria Transnistriei pentru gazele naturale rusești consumate, dacă Chişinăul va refuza să recunoască Tiraspolul drept un partener egal în procesul de negocieri”. 


Declarația îi aparține trimisului special al preşedintelui rus în regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, făcută în cadrul unei întâlniri cu membrii asociaţiilor obşteşti din regiunea transnistreană, informează agenția de presă rusă RBC.

Totodată, oficialul rus a menționat că autoritățile de la Chișinău ar trebui să recunoască Transnistria drept un partener egal în negocieri. "Dacă nu o va face, atunci apar o mulţime de întrebări şi probleme, inclusiv economice. De exemplu, dacă Chişinăul nu va recunoaște Tiraspolul, atunci datoria pentru gazele consumate în regiunea transnistreană este datoria Republicii Moldova, şi anume ea va trebui să o plătească. Dar cum altfel? Este o abordare pragmatică", a subliniat Rogozin.

UNIMEDIA amintește că potrivit ultimului raport al Băncii Republicane Transnistrene, datoriile rmn pentru gazul rusesc au ajuns la aproape trei miliarde de dolari.
0