890

Filat: Toate argumentele invocate împotriva adoptării legii antidiscriminare sunt false


Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Republica Moldova nu poate fi o excepție în cazul adoptării legii antidiscriminare, iar toate argumentele care se aduc împotriva acestei legi sunt false. De această părere este premierul Vlad Filat care spune că proiectul de lege urmează abia a fi elaborat de către un grup larg de oameni.

„Nimeni nu ne roagă şi nimeni nu ne impune să mergem în Europa, asta este opţiunea noastră. Şi atunci dacă noi acceptăm Uniunea Europeană, trebuie să o acceptăm aşa cum este ea. Anumite puncte de vedere pe care le vedem diferit, este posibil să fie aşa, dar ele nu pot să aducă excepţie pentru Republica Moldova. Toate ţările Uniunii Europene fără excepţie au adoptată această lege şi ţările candidate la Uniunea Europeană au adoptate aceste legi, pentru că este o condiţie obligatorie”, a declarat Filat în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.


Premierul susține că, în cadrul ultimei întrevederi cu reprezentanții Bisericii, le-a spus că toate argumentele ce se referă la căsătorii între persoane de acelaşi sex, adopții, sunt false și fac parte „ dintr-o acţiune cinică de manipulare şi de minciună”. „Ceea ce am convenit noi cu ÎPS Mitropolit Vladimir este ca până la aprobarea legii, vom avea discuţii suplimentare şi vom avea consultări. Însă, aşa cum am spus şi cu altă ocazie, poziţia mea rămîne a fi una fermă, eu nu voi permite ca Republica Moldova să rămână ostatică. Eu nu voi accepta ca oamenii din Republica Moldova să rămână în continuare în izolare, în sărăcie şi fără viitor”, a conchis șeful Executivului.

UNIMEDIA precizează că recent, Mitropolitul Moldovei Vladimir a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului și prim-ministrul țării. La finele întrevederii, Marian Lupu a asigurat că la dezbaterea proiectului legii antidiscriminare în comisiile parlamentare vor participa și fețele bisericești. ÎPS Vladimir, la rândul său, a declarat că Biserica va accepta legea antidiscriminare, dar fără sintagma „orientare sexuală”.
0