391

Roșca a depus un nou demers la PG, cu dovezi împotriva liderilor AIE

Liderul Comitetului pentru Apărarea Constituției și Democrației, Iurie Roșca, a prezentat astăzi la Procuratura Generală un demers, prin care aduce dovezi în privința uzurpării puterii de stat de către liderii AIE, Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu.

Asta după ce anterior CACD a cerut intentarea dosarelor penale pe numele celor trei lideri ai coaliției de guvernare, iar procurorii au invitat membrii CACD la Procuratură, pentru a prezenta dovezi în legătură cu solicitarea de punere sub urmărire penală a liderilor coaliţiei de guvernământ, pe motiv că au uzurpat puterea de stat.

Printre dovezile menționate în demersul semnat de Iurie Roșca se numără mai multe modificări legislative, operate pe parcursul anului 2009, care ar fi fost menite să subordoneze abuziv un şir de demnitari şi instituţii.

Mai exact, CACD face trimitere la modificările la legea cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public şi legea cu privire la Guvern; la procedura de numire a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi a membrilor Consiliului de Observatori al Companiei Tele-Radio Moldova; modificarea Legii cu privire la procedura de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova; modificările în Codul Electoral etc.

Totodată, CACD menționează și acordul AIE - 2, ca „expresie a caracterului criminal al înțelegerilor dintre cei trei”, precum și modul în care au fost împărțite între partidele AIE cele mai importante funcții și instituții ale statului.

„Faptul că Filat, Lupu şi Ghimpu şi-au dat seama că săvârşesc aceste acţiuni și au dorit cu tot dinadinsul să le realizeze, rezultă nu doar din prezumţia că este vorba de un grup de complici valizi mental, ci şi de abilitatea şi perfidia cu care au acţionat. În mod evident, este vorba de un plan criminal, confirmat şi prin Acordul de constituire a AIE şi anexele acestuia, ca şi prin tot lanţul logic al acţiunilor săvârşite din 2009 şi până în prezent”, conchide Iurie Roșca, în demers.
jurnal.md
0