608

Timofti cel mărinimos

Nicolae Timofti și-a motivat lipsa de acțiuni împotriva unuia dintre cei mai corupți judecători din Moldova, Aureliu Colenco, prin faptul că ”este om”. Într-un interviu acordat ”Ziarului de Gardă”, Timofti a declarat că el știe că Aureliu Colenco este un judecător corupt, dar că nu i-a aplicat niciun fel de sancțiune disciplinară acestuia pentru că a dat dovadă de omenie și că nu a fost impasibil la rugile lui Colenco de a fi iertat.

Cică a venit Colenco la Timofti și l-a rugat frumos să-l ierte, iar fostul Președinte al CSM, ajuns acuma Președinte de țară, într-un avânt de mărinimie, l-a iertat pe cel ce a adus prejudicii de miliarde statului Republica Moldova. E interesantă logica, nu? Mai ales atunci când vine din partea unui Președinte.

De fapt Timofti, prin această declarație, dovedește încă odată de ce a fost acceptat atât de rapid și simplu de către AIE pentru funcția de Președinte: pentru că nu reprezintă absolut niciun pericol pentru cei doi criminali economici (cel puțin) care conduc această țară. Păi dacă l-a iertat el pe Colenco, cum să nu treacă cu vederea și matrapazlâcurile lui Filat și Plahotniuc?

Spre exemplu, Timofti va afla mai devreme sau mai târziu de schemele pe care le utilizează Filat și Balițchi pentru a fura de la vamă, dar nu va întreprinde nimic, pentru că așa e omenește. Omenește va fi ca și lui Plahotniuc să-i permită să ia cu japca Banca de Economii și Moldtelecomul. Păi dacă ești om, cum să ripostezi?

Timofti ne scutește de orice dubiu încă din primele sale zile de mandat și ne demonstrează că este exact așa cum l-am catalogat: o marionetă și un tip fără personalitate, care dacă va fi cazul, va proceda ca și în cazul lui Colenco și va închide ochii. Că, vorba Președintelui, ”așa e omenește”.
jurnal.md
0