467

Ruşii: Moldova a ales un preşedinte antirus


Presa rusească comentează destul de rezervat alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Moldovei, dar nu uită să toarne câteva linguri de dohot în butoiul cu miere. Astfel, în opinia acesteia, la Chişinău a fost ales un preşedinte care ar dori unirea cu România. Reamintim că Nicolae Timofti, candidat al Alianţei pentru Integrare Europeană, a fost ales în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, prin votul a 62 de deputaţi.


 „Nicolae Timofti este preşedinte al Consiliului Suprem al Magistraturii. Este un promotor al cursului pr-european şi NU ARE OBIECŢII faţă de eventuala unire a Moldovei cu România, în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat. Mai mult, zilele trecute, Timofti a lansat afirmaţii critice la adresa unei judecătoare care vorbea în limba rusă”, scrie agenţia moscovită de presă Novîi Region. 

În acelaşi timp, Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a expediat un mesaj de felicitare preşedintelui ales Nicolae Timofti, după desemnarea sa de către Parlament. „Îl felicit pe Dl Nicolae Timofti cu ocazia alegerii sale în calitate de preşedinte al Republicii Moldova. Mă bucur că moldovenii au, în sfârşit, un preşedinte, după o îndelungată perioadă de 2,5 ani de impas instituţional”, se conţine în mesaj.
 
24h.md

0