575

депутата коммуниста Петкова поймали с контрабандой

(UPDATE, 20.50) Deputatul Aleksandr Petkov a declarat în cadrul unei intervenții la PublikaTV că se află în prezent în drum spre Chișinău. Acesta a confirmat că a rămas fără pașaport diplomatic. El neagă că ar fi făcut contrabandă cu megafoane. Sursa spune că cei care fac contrabandă sunt Balițchi și Filat. De celaltă parte, reprezentanți ai Serviciului vamal au declarat că Petkov a profitat că are imunitate parlamentară, a bruscat o doamnă vameșă, după care a părăsit ilegal zona de control vamal. SV declară că Petkov ar fi trebuit să declare bunurile din mașină.

(UPDATE, 20.05) Potrivit gagauzinfo.md, Aleksandr Petkov, este reținut în acest moment la comisariatul de poliție din Comrat. Acesta a fost reținut deoarece ar fi transportat produse de contrabandă. Sursa menționează că legislatorul comunist ar fi fugit de la vama moldo-ucraineană, acolo unde ar fi fost surprins cu megafoane de contrabandă. 

Vameșii moldoveni de la punctul de trecere Maiaki-Palanca al frontierei moldo-ucrainene au confiscat pașaportul diplomatic al deputatului comunist, Alexandr Petkov, anunță agenția Omega.

Potrivit sursei, vameșii i-au interzis lui Petkov să treacă frontiera, după ce acesta anterior, a traversat punctul de trecere, având asupra sa 10 megafoane. 

Petkov spune că a fost nevoit să se întoarcă în Chișinău, pentru că „era inutil să discuți cu conducerea unei structuri afiliate lui Vlad Filat”. Chiar și așa, vameșii au refuzată să-i întoarcă pașaportul diplomatic. Mai mult, deputatul comunist susține că pe drum a fost urmărit de un automobil marca Citroen.

UNIMEDIA precizează că PCRM a anunțat pentru ziua de mâine, 16 martie, ample proteste în Capitală, în legătură cu alegerile prezidențiale.

0