417

Șevciuk i-a scris lui Putin ce cred transnistrenii despre el



Chiar dacă nu a fost susținut de Vladimir Putin și partidul său în alegerile ”prezidențiale” din autoproclamata rmn din luna decembrie 2011, noul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk nu-și ascunde simpatia față de liderul de la Kremlin și-l asigură de susținerea sa și a locuitorilor din stînga Nistrului.
 
Într-un mesaj de felicitare cu ocazia alegerii lui Vladimir Putin în funcția de Președinte, Evgheni Șevciuk menționează că aceasta este pentru transnistreni ”o garanție a păstrării stabilității și securității”.
”Pentru transnistreni, Rusia este, în primul rînd, un stat succesor de drept al Uniunii Sovietice, un stat garant în procesul de reglementare, un stat pacificator, care asigură pacea pe malurile Nistrului”, afirmă Evgheni Șevciuk.
 
Liderul de la Tiraspol îi amintește lui Vladimir Putin că în stînga Nistrului locuiesc peste 100 mii de cetățeni ruși, majoritatea dintre care și-au dat voturile pentru el, deoarece au văzut în noul Președinte al Rusiei ”un garant al stabilității și a dezvoltării ascendente a relațiilor dintre Rusia și Transnistria”.
point
0