537

EXCLUSIV. Vezi cine e candidatul AIE pentru funcţia de şef al statului


Liderii celor trei partide din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană au identificat candidatul pentru funcţia de şef al statului care ar acumula cel puţin 61 de voturi, iar astăzi au stabilit şi data alegerilor. Totuşi, Vladimir Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu nu au dorit să spună numele celui care poate deveni cel de-al patrulea preşedinte al Republicii Moldova.


Surse din cadrul AIE au declarat în exclusivitate pentru UNION că judecătorul Curţii Constituţionale, Victor Puşcaş, ar fi candidatul de compromis, care va fi votat de Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu, dar şi de „grupul Dodon”.


Solicitat de UNION, Victor Puşcaş a declarat că nu s-a întâlnit cu Mihai Ghimpu şi că nu ştie dacă el e candidatul AIE. „Nu știu nimic despre faptul că aş fi propus pentru această funcţie. Anterior am fost sunat și întrebat despre sănătate.  De către cine am fost sunat vă voi spune mai târziu când se clarifică lucrurile”, a mărturisit judecătorul.
Totuşi, Victor Puşcaş recunoaşte că se numără printre candidaţi. „Cine mă cunoaște știe că nu am lucrat cu coatele ca să răzbat. Am înțeles că sunt unul dintre candidați, dar nu primul.

Unii cred că a fi președinte acum este ca și cum ai fi kamicadze, dar eu cred că actualele atribuții ale președintelui sunt suficiente pentru a activa”, a conchis Puşcaş.  


union.md

0