514

Africa, lumea arabă şi India învaţă experienţa electorală a Moldovei!


Greu de crezut, dar adevărat: Republica Moldova a fost invitată în calitate de exemplu de succes în informatizarea procesului electoral la conferinţa internaţională „Rolul tehnologiilor informaţionale în managementul electoral”, care are loc în aceste zile în Mombasa, Kenya!


După cum relatează TRIBUNA, Moldova îşi împărtăşeşte experienţa sa la acest capitol celor peste 200 de delegaţi de pe continentul african, lumea arabă şi din India.


În cadrul conferinţei, Iurie Ciocan, Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC),  a prezentat participanţilor atît progresele înregistrate de către Republica Moldova, cît şi provocările pentru organele electorale referitoare la implementarea tehnologiilor informaţionale în procesul electoral.


Şeful delegaţiei Uniunii Europene în Kenya, Briet Lodewijk, a remarcat, în raportul său, că Republica Moldova este un model demn de urmat pentru statele participante la conferinţă, în ceea ce priveşte ajustarea practicilor în materie electorală la standardele europene.


Evenimentul reprezintă o acţiune comună a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi a Comisiei Europene.


tribuna.md

0