364

Chirtoacă despre majorările la călătoria cu microbuzul

 
Edilul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, s-a expus astăzi, 5 martie pe marginia subiectului majorării tarifelor pentru o călătorie cu microbuzul. Primarul a precizat că mai întâi de toate trebuie examinate alte chestiuni ce ţin de transportarea pasagerilor.
 
"Nu există motive nici pentru presiuni, nici pentru greve din partea şoferilor de microbuze pentru a fi mărit tariful pentru călătorie. Până a rezolva această problemă, trebuie examinate alte aspecte. Vreau neadmiterea supraîncărcării microbuzelor, respectarea orarului, oprirea în stații. Nu trebuie să începem cu plata taxei, ci cu respectarea unor norme.  Dacă aplicăm exact prevederile legale, tariful ar trebui să fie de 9-10 lei pentru călătorie. Dar așa cum normele legale nu sunt respectate, majorarea maximă admisă ar putea fi de 5 lei", a declarat primarul în cadrul ședinței Primăriei.
 
Chirtoacă a menționat  că se va expune asupra acestei probleme atunci când  vor parveni mai multe solicitări din partea administratorilor de microbuze.
 
"Deocamdată s-au adresat doar trei din 19 administratori de rute. Când vor fi mai multe solicitări, vor avea loc discuții la Direcția Transport și în Consiliul Municipal şi vom veni cu un răspuns în acest sens. Aşadar, acum subiectul este lipsit de conţinut", a a subliniat edilul.
 
Amintim că proprietarii şi şoferii microbuzelor de rută cer de majorarea taxei de călătorie de la 3 până la 5 lei. Transportatorii îşi motivează cererea prin scumpirea, în ultima lună, a carburanţilor. Dacă nu vor fi luate măsuri aceştia amenință cu greve şi sistarea activității.


    Sursa: Politik.md
0