503

Stabilirea datei alegerilor prezidențiale, amânată pentru săptămâna viitoare

Au trecut două săptămâni de când președintele  Parlamentului, Marian Lupu, a propus ca data de 15 martie să fie desemnată de Parlament drept zi în care să se desfășoare alegerile președintelui și de atunci proiectul figurează pe ordinea de zi a Legislativului. Au trecut deja 5 ședințe, însă deputații nu au reușit să ia o decizie în acest sens.

Așa s-a întâmplat și astăzi. Proiectul privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale a fost inclusă pe agenda deputaților, însă nici măcar nu a fost pusă în discuție. Liderii AIE au convenit în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Alianței să amâne această chestiune pentru săptâmâna viitoare.
 
„Revenim la proiect la una din ședințele viitoare ale Parlamentului. Sper că va fi dus la bun sfârșit dialogul cu colegii”, a menționat Marian Lupu. Liderul PD a a subliniat că Veronica Bacalu rămâne candidatul AIE, iar între timp se muncește și la identificarea altor posibile candidaturi.

UNIMEDIA precizează că fracțiunea Partidului Liberal insistă ca mai întâi să fie identificat candidatul, mai apoi să fie stabilită data alegerilor. Liberalii urmează să dea un răspund definitiv asupra candidaturii Veronicăi Bacalu, înaitată de PLDM și PD, însă mai întâi reprezentanții PL vor să aibă o întrevedere cu candidatul.
 
unimedia.md
0