447

Lupu n-a reușit „să forțeze nota la maxim”

Lui Marian Lupu nu i-a reușit astăzi să „forțeze nota la maxim”, așa cum declara la sfârșitul săptămânii trecute. Nici astăzi deputații nu au stabilit data alegerilor prezidențiale. Mai mult decât atât, subiectul nici nu a fost abordat în Plenul Parlamentului. Aleșii poporului s-au reunit într-o ședință cu ușile închise, însă nici după două ore de discuții nu au putut veni cu o poziție consolidată. 

Liberal-democrații și democrații au încercat să aleagă dintre cei doi candidați, Ion Ababii şi Veronica Bacalu, însă, după cum declarat Adrian Candu (PD), deocamdată fără niciun rezultat.
 
De cealaltă parte, liberalii au așteptat de la colegii de alianță ca aceștia să înainteze un singur candidat. Și numai după identificarea unei persoane agreate de toți să se purceadă la stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

Mâine, 24 februarie, deputații AIE se reunesc din nou în ședință. Nu se cunoaște dacă aceștia vor reuși să stabilească data alegerilor președintelui, așa cum și-au propus. 

UNIMEDIA precizează că joia trecută, președintele Parlamentului, Marian Lupu, a propus ca scrutinul să aibă loc pe 15 martie. Fracțiunea PL a insistat ca mai întâi să fie identificat candidatul, mai apoi să fie stabilită data alegerilor și a refuzat să participe.

Vineri, la finele ședinței Parlamentului, speakerul Marian Lupu a declarat că va „forța nota la maxim” pentru ca în această joi să fie pus punct pe subiectul stabilirii datei alegerilor șefului statului. „Voi face tot posibilul pentru ca până joi procesul să avanseze până la stabilirea datei alegerii șefului statului. Nu voi permite ca cineva să tragă mâța de coadă. Voi forţa nota la maxim pentru ca data să fie stabilită. Nu contează metoda, ci rezultatul”, a afirmat liderul democraților.
 
unimedia.md

0