553

PL acuză PLDM de copy-paste; Lupu: Toți au draci

Deputații PL sunt supărați pe colegii lor din PLDM că le plagiază proiectele. Acuzațiile au fost lansate, astăzi în Parlament, de liberala Ana Guțu, în timpul examinării unui proiect de lege cu privire la prevenirea și combaterea criminalității organizate.

„Ce e cu acest copy-paste? Pe ordinea de zi mai este un proiect care e exact la fel. De ce deputaților li se propune două proiecte identice – acesta e înaintat de un grup de deputați PLDM, iar celălalt este prevăzut în planul de liberalizare al regimului de vize cu UE. Ați mai avut această experiență de plagiere înainte. Ați plagiat proiectul PL cu privire la sârma ghimpată, cu privire la identitatea națională. Drept cine ne luați?”, i-a certat Guțu pe cei din PLDM.

„Nu trebuie comasate aceste proiecte. Eu o să propun să resping acest proiect înaintat de guvern pentru că nu e bun și să atragem atenție Guvernului să nu vină cu proiecte proaste în Parlament. Atunci vă întreb domnule Cimbriciuc (n.r. deputat PLDM,), cine totuși are drăcușori?”, l-a întrebat Mihai Ghimpu pe unul din autorii proiectului.

„În sala asta toți au draci, cine într-o măsură mai mare, cine într-o măsură mai mică”, a adăugat președintele Parlamentului, Marian Lupu.

Deputații PLDM le-au mulțumit colegilor„pentru o lecție de moralitate” și au respins acuzațiile de plagiere. „Acest proiect inițiat de un grup de deputați încorporează și alte prevederi, de aceea acuzațiile nu sunt bine venite. Trebuie văzută buna intenție, fără a ne suspecta de rea voință”, a spus deputatul PLDM, Valeriu Ghilețchi.


jurnal.md

0