475

Constantin Tanase: Presedintele va fi ales, iar pe post de „prostul satului” va fi impins M. Ghimpu


In urma unor jocuri murdare de culise, la care va participa si „anticomunistul” I. Dodon, presedintele in sfarsit va fi ales, pe post de „prostul satului” va fi impins M. Ghimpu." Un asemenea scenariu crede editorialistul ca se poate realiza. "Moldovenii vor ajunge maine sa aiba un singur lider politic moral si cu adevarat anticomunist. Numele acestuia va fi Mihai Ghimpu", noteaza Constantin Tanase pentru Timpul. Totodata, editorialistul sustine ca subiectul alegerii presedintelui "este prioritar pentru politicieni, ei isterizeaza societatea, folosind subiectul in lupta pentru putere, dar si pentru a distrage atentia acestui cetatean de la adevaratele probleme ale societatii moldovene si de la monumentalele balbaieli politice ale liderilor AIE."
 
"As pune la îndoiala ca subiectul privind alegerea sefului statului ar fi unul prioritar în agenda social-politica a cetateanului simplu. Acest cetatean are la moment cu totul alte preocupari, cu mult mai prozaice, care nu se intersecteaza cu cele ale politicienilor care bat câmpii... constitutionali. De la plecarea din functie a lui Voronin în 2009, acest cetatean a reusit sa se convinga de un lucru: cu sau fara presedinte, viata sa nu se schimba în bine. Când lucrurile merg prost din cauza incompetentei liderilor, când nu poti mari pensiile si salariile, când nu poti crea noi locuri de munca - cel mai simplu lucru e sa isterizezi societatea ca nu poate fi ales presedintele", noteaza Constantin Tanase.
 
"Altul, nu M. Ghimpu este pentru mine politicianul-model. Pe toti cei care bat azi în Ghimpu îi uneste un singur lucru: ura fata de România. Nu numai reprezentantii coloanei a cincea si ai minoritatilor bântuite de nostalgii imperiale, dar si unii „democrati” din Alianta nu-i pot ierta lui Ghimpu Decretul în urma caruia în PMAN a aparut „piatra lui Ghimpu”! Niciunul dintre politicienii care din 1990 s-au perindat în aceasta tara nu au o „piatra” a lor, în centrul Chisinaului. Astfel, la lista lunga din care fac parte minoritarii, rusofonii si antiromânii (Mark Tkaciuk, Musuk, Misin, Vitiuk, Vlah, Gagauz, Panciuk, Mironik, Bannikov, Poleanski, Todua, Bodnarenko, Starîs, Abramciuk, Reidman, Eremciuk, Garizan, Babenko, Filipov, Resetnikov, Supak, Botnariuk, Petkov, Voronin s.a.) trebuie sa mai adaugam si un sir tot atât de lung de nume foarte românesti care urasc si se tem de „piatra lui Ghimpu”. De doua decenii lupta se da între adeptii si inamicii „pietrei lui Ghimpu”. Asta e problema R. Moldova, nu alegerea sau nealegerea presedintelui. Presedintii pleaca... pietrele ramân", conchide Constantin Tanase.   
 
INPROFUNZIME



0