559

Reprezentant al Guvernului prins în flagrant

 Șeful oficiului teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de 65.000 de lei. Ofițerii anticorupţie au deshis două dosare penale pe acest caz.

Potrivit CCCEC, persoana cu funcție de răspundere ar fi estorcat și primit 50.000 de lei de la un cetățean în scopul de a determina un judecător să pronunțe o sentință în favoarea acestuia. În urma măsurilor operative de investigație efectuate, ofițerii Centrului anticorupție, au mai stabilit că funcţionarul pretindea de la același cetățean mijloace bănești în sumă de 1.000 de euro, pentru a nu îndeplini anumite acțiuni ce țin de atribuțiile de serviciu ale funcționarului. Funcționarul a fost reținut în flagrant delict în biroul său de serviciu în momentul primirii banilor de la denunțător. 
 
Drept rezultat, şeful oficiului teritorial Edineţ s-a ales cu două dosare penale: pentru trafic de influență și pentru corupere activă. Luni,  procurorii au înaintat pe numele acestuia un mandat de arest de 20 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, reprezentantul Guvernului riscă de la 2 la 6 ani detenţie sau amendă de la 1.000 la 3.000 unităţi contravenţionale.
 
eurotv.md
 
0